"Dobro došli na Kosovo" - aleksandrovac požarevački

ЛЕКСАНДРОВАЦ
ПОЖАРЕВАЧКИ
А
Иди на садржај
Kultura
Foto screenshot

"DOBRODOŠLI NA KOSOVO"


Aleksandrovac, 2. juli 2021.U okviru Dana srpske kulture u Italiji u organizaciji Saveza Srba u Italiji i pokroviteljstvom Generalnih konzulata Srbije u Milanu i Trstu, početkom jula meseca u Milanu, Vićenci i Trstu, održane su i održaće se promocije stripa na italijanskom jeziku, pod naslovom "Benvenuti in Kosovo" (“Dobrodošli na Kosovo”). Autor stripa je Simona Mogavino, koautor Nikola Mirković, ilustrator Đuzepe Mogavino a izdavač Magic Press.
Strip je štampan na 64 strane a u opisu radnje stripa stoji. “Marta 2004. Dimitrije je u ranoj mladosti pobegao iz Jugoslavije i mora se vratiti na Kosovo da prisustvuje sahrani svog oca sa kojim je ostao u lošim odnosima. Tokom putovanja Dimitrije zaranja u balkanski posleratni pakao i ostvaruje nekoliko susreta, uključujući jedan sa Milanom, starim Srbinom oštrog jezika koji mu govori svoju verziju rata. U svakoj priči Dimitrije se priseća trenutaka provedenih sa svojim najboljim prijateljem Klediem, rastućih tenzija između zajednica na Kosovu i složenih odnosa sa svojim ocem. Tada se mladić našao zarobljen usred nereda 2004. godine u zapaljenoj i krvavoj zemlji, ali moraće da se sabere i pređe ratnu zonu da bi postigao svoj cilj. Vojnici, neredi, nada, mržnja, ljubav ... Dobrodošli na Kosovo”.
U prezentaciji izdanja svoje učešće je uzeo poznati italijanski novinar, odličan poznavalac naših prilika Toni Kapuco. Ovom italijanskom izdanju, 2019. predhodilo je izdanje na francuskom jeziku za francusko tržište.


                                  
Komentari
0
коментара
Време
Назад на садржај