Удружење "Прово" - aleksandrovac požarevački

ЛЕКСАНДРОВАЦ
ПОЖАРЕВАЧКИ
А
Иди на садржај
Удружење "Прово"
Фото Удружење "Прово"
                                            


ГОДИНА УСПЕХА И ЗАДОВОЉСТВА


Александровац, 26. децембар 2021.


Удружење "Прово", је најмлађе александровачко удружење. Својим залагањем и добровољни радом, за кратко време остварило је запажене резултате. Који су, у многоме допринели да је изглед места лепши а да се сами мештани осећају пријатније и опуштеније.
На завршетку ове године у кратком разговору са њеним представницима, предочени су досадашњи њихових руку дело.  Њиховим добровољним радом очишћен је и уређен простор испред старе школске радионице. Сакупљано разбацано смеће, сређиван простор у Запису, на теренима за спорт. Да би главна улица била украшенија, на електрични стубовима за осветљење постављене су саксије са цвећем. Размишљало се и о ономе, што смо давно саградили а затим временом заборавили. Језеру. Очишћен је пут од Новог гробља до језера, сређивана је околина истог. А пут од Берковаче до језера, очишћен је и засут песком. Значајни добровољни рад посвећен је и на чишћењу и редовном одржавању нашег гробља. У ту сврху купљен је тример за кошење траве.
Кункурисали су и за пројекте. Од државних органа, добили су 300 000  динара за пројекат "Од депоније до стазе здравља". Њиме је предвиђено, обнављање старог пута камењара у дужини од једног километра и спајањем са путем који води ка језеру. На тај начин, добила би се трим стаза као "стаза здравља".
Шта даље ? Како кажу нема стајања. За наредну годину предвиђено је крчење запуштеног пута који од завршетка Омладинске улице води ка језеру. На тој деоници, налази се стари дрвени мост који треба заменити новим, пешачким мостом. У Запису, на стадиону малих спрортова биће постављен нова кошаркашка табла. Наставиће се и сарадња са Црквеним одбором, око помоћи на уређењу и лепшем изгледу црквене порте. Уз то, очекују  сарадњу са Риболовачким удружењем "Шаран" које би требало да се бави уређењем Великог поља и језера.
Дакле, пуно рада, пуно труда и великог задовољства чланова удружења "Прово" чије активности мештани са задовољством поздрављају и подржавају.

                                        
Kоментари
0
reviews
Време
Назад на садржај