Naslovna - aleksandrovac požarevački

ЛЕКСАНДРОВАЦ
ПОЖАРЕВАЧКИ
А
Idi na sadržaj
Удружење "Прово"
КРАТКЕ ВЕСТИ
РЕБАЛАНС БУЏЕТА
Током овогодишње фебруарске седници Скупштине општине Жабари, усвојен је први овогодишњи ребаланс буџета. У оквиру измене, предвиђена су и средстава за пројекте у овој години. У оквиру њих и 4.727.042 динара за асфалтирање улица у Александровцу.
ПОВЕЋАЊЕ ЦЕНЕ ПШЕНИЦЕ
Због могућег руско-украјинског сукоба дошло је и до берзанских промена. Цене су порасле 10 евра по тони. Русија и Украјина спадају у ред највећих светских извозника. Обе земље заједно на годишњем нивоу извозе 60 милиона тона, што покрива 30% светског извоза.
ЈАВНИ ОГЛАС
Oпштина Жабари расписује оглас за давање у закуп и на коришћење пољопривредног земљишта у државној својини. Meђу понуђеним парцелама налазе се и оне које припадају катастарској општини Александровац.
САОПШТЕЊЕ МИНИСТАРСТВА УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА
Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу и Голупцу, ухапсили М. С. (1994) из околине Пожаревца због постојања основа сумње да је извршио кривично дело.
Сумња се да је он, у новембру прошле године, у околини Голупца провалио у кућу четрдесетшестогодишњег мушкарца и украо златне и сребрне огрлице, наруквицу, прстен и два ручна сата чија се вредност процењује на око 120.000 динара.

АКТУЕЛНО
СЕОБА СРБА
Александровац, 26. децембар 2021.

Према незваничним информацијама које пристижу од представника српских медија у Аустралији. У последњих неколико месеци око 500 српских фамилија се иселило са овог континента и вратило у отаџбину. Као главни разлог се спомињу ковид мере у тој земљи.
МОЈА АДРЕСА
Aлександровац, 8. децембар 2021.

Након вишедеценијског чекања, најзад је направљен велики помак на урбанизацији Србије. У катастарску архиву поред броја парцеле уписана је улица и кућни број. Ово је од изузетне важности за руралне средине.
МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ У АЛЕКСАНДРОВЦУ
Александровац, 26. децембар 2021.

У оквиру планираних партијских активности, средином овог месеца у нашем месту је боравила Милица Ђурђевић лидер партије Заветници. Том приликом, имала је сусрет са припадницима и симпатизерима овог покрета који су је упознали са проблемима са којима се суочава наше место.
New Slide 2
МУЗЕЈ ЖРТАВА ГЕНОЦИДА
Александраовац, 26. децембар 2021.

На основу документације "Музеја жртава геноцида" из Београдa, међу жртвама рата у периоду од 1941 до 1945 године, налази се 41 житељ Александровца.
АСФАЛТИРАЊЕ УЛИЦА
Александровац, 26. септембар 2021.

У Александровцу улице Тике Димитријевића и Мике Апотекара добиле су нове слојеве асфалта. Према општинским изворима, радове је финансирала Општина Жабари.
РАДОВИ НА УРЕЂЕЊУ ПУТЕВА И БУЈИЧНИХ ПОТОКА
Александровац -19. Јуни 2021.

Према писању листа Реч народа, Општина Жабари издвојила је новчана средства за санацију бујичних потока и уређивање улица Мите Апотекара и Тике Димитријевића у Александровцу.
ПРОНАЂЕН СПОМЕНИК РУСКОГ ВОЈНИКА
Александровц - 9. април 2021

Удружење грађана "Прово", предузело је акцију да се споменик руском војнику поново врати тамо где му је место - у центар Александровца. Споменик је уклоњен шесдесетих година и био је такорећи бачен у брду изнад нашег места. Ово обележје је након Другог Светског рата било подигнуто у част припадника Црвене Армије који је погинуо у Лучици у немачкој заседи.
ИНТЕРВЈУ
ИНТЕРВЈУ СА ДРАГАНОМ ВУКАШИНОВИЋЕМ НОВИНАРОМ ТАНЈУГА
Култура
foto screenshot youtube
Глумица Добрила Ћирковић
Књижевница Марија Митровић
Стрип "Добро дошли на Косово и Метохију"
foto screenshot facebook
Даринка Пауновић, пијанисткиња
Време
Важни телефони

Hitna pomoć 194
Vatrogasci 193
Policija 192
Dom Zdravlja 
012 254 158
Zdravstvena apoteka
012 254 157
OŠ Rosa Trifunović
012 254 435
Mesna kancelarija
012 254 169
Mesna zajednica
012 254 170
Pošta 012 254 500
Elektromorava
012 254 419

                   
Nazad na sadržaj