Moja adresa - aleksandrovac požarevački

ЛЕКСАНДРОВАЦ
ПОЖАРЕВАЧКИ
А
Idi na sadržaj
Александровац
                                                        
Александровац, 8. децембар 2021

  
АЖУРИРАЊЕ АДРЕСНОГ РЕГИСТРА


На вишедеценијски неред, ршум, са погрешним или безименим улицама и кућним бројевима, стављена је тачка.
После завршене фазе пројекта "Ажурирања адресног регистра" и утврђивања назива улица, на основу података Републичког геодетског завода, локалне самоуправе имају обавезу да поставе адресне таблице и бројеве.  
Према подацима Министарства унутрашњих послова 3.028.020 грађана има  пријављено пребивалиште у улицама без одређеног кућног броја, од чега је  2.676.898 грађана пријављено на адресама за које није одређен ни назив  улице (познато као „нема улице бб“).  Досадашња пракса је била да је свака институција, организација, привредно друштво имало сопствену адресну документацију, што је доводило до застоја у комуникацији или производило одређену материјалну штету. Након ажурирања података у регистру на целој територији, постојаће  јединствен регистар који ће сви органи бити у обавези да користе и који  ће се централизовано водити.
По неким проценама на територији Србије има нешто више од 47.000 назива улица и милион кућних бројева. Укупни трошкови ажурирања регистра и обележавања улица и кућних бројева износиће 5 милиона евра.
Уколико неко, након ажурирања жели да провери назив своје улице и кућни број може то учинити на сајту Републичког геодетског завода https://mojaadresa.geosrbija.rs/
 
                         
Коментари
There are no reviews yet.
0
0
0
0
0

Време
Nazad na sadržaj