О Александровцу - aleksandrovac požarevački

ЛЕКСАНДРОВАЦ
ПОЖАРЕВАЧКИ
А
Idi na sadržaj
Александровац
ЖИВОТНЕ ПРИЧЕ
Александровац, 22. јануар 2023.

Софија Соња Лунгиновић, живела је дуго година у Александровцу и оставила је дубоке трагове међу житељима и генерацијама ђака ОШ "Роса Трифуновић".
ДОЧЕК МОШТИЈУ СВЕТОГ ПАНТЕЛЕЈМОНА
Александровац, 03. август 2022.

Поводом Светог Пантелејмона, једног од најзначајнијих црквених празника који се обележава у Александровцу, црква Светог Николе приредила је свој програм.
МОЈ ДЕДА, ТИХОМИР ДИМИТРИЈЕВИЋ
Са Тихом сам повезан и дан данас на неком необичном нивоу. Сањам га интензивно и пророчки. Обожавали смо се узајамно од првог секунда до последњег и сада ми крећу сузе када говорим о њему. Слушао сам бесконачно његове приче са невероватном пажњом.
СТИЖЕ КАНАЛИЗАЦИЈА
Од представника власти општине Жабари, стиже информација да ће и територија на којој живимо бити укључена у пројекат изградње канализационе мреже. Како је предвиђено, од Породина до Влашког дола биће изграђен главни колектор у дужини од 26 километара на који ће бити прикључени секундарни колектори насеља.
РАДИО АЛЕКСАНДРОВАЦ
12. фебруар 2022

Пре педесет и пет година, тачније 20. фебруара 1967. године, путем радио апарата по први пут се огласио Радио Александровац.
Александровачко језеро се "дотерује"
Александровац, 19. јуни 2021

После вишедеценијске запуштености, у току су завршни земљани радови на уређењу два прилазна пута која воде
ка александровачком језеру.
Годишњи резултати рада Удружења "Прово"
Александровац, 26. децембар 2021.

Удружење "Прово", је најмлађе александровачко удружење. Својим залагањем и добровољни радом, за кратко време остварило је запажене резултате. Који су, у многоме допринели да је изглед места лепши а да се сами мештани осећају пријатније и опуштеније.
О АЛЕКСАНДРОВЦУ УКРАТКО
Време
Nazad na sadržaj