Радио Александровац - aleksandrovac požarevački

ЛЕКСАНДРОВАЦ
ПОЖАРЕВАЧКИ
А
Idi na sadržaj
                   "ОВДЕ РАДИО АЛЕКСАНДРОВАЦ"Тачно, пре 55. година основан је Радио Александровац


"Овде локална Радио Александровац, на средњим таласима од 187,5 метара или на фрекфенцији од 1600 килохерца. Добар дан, драги слушаоци, почињемо наш данашњи програм".
Овим најавним речима Анкице Живковић и Радмила Ђукића, одпочињао је свакодневни програм Радио Александровца. Радио станице, која је на кратко време уцртала Александровац на информативну мапу тадашње државе. А  све је, такорећи почело од маште  електротеничара Звонка Рајчића. Он је 22. фебруара 1967. из мале сајџијске радње мајстора Богомира по приви пут емитовао свој радио програм.  Тако је настао Радио Александровац. Убрзо се, око њега окупила  група младих ентузијаста, која је пренула на рад и чији је резултат био стварање аматерске радијске редакције. Њу су чинили: конструктор и рекли би смо главни уредник радио станице Звонко Рајчић, спикери Анкица Живковић и Радмило Ђукић, спортски репортери Дарко Рашковић и Драгослав Ћатић, технички уредник Микица Ранковић, музички уредник Жарко Рајковић, Петар Урбан. За веома кратко време, радио станица је стекла велику популарност и знатну слушаност. У то време, како кажу хроничари тог времена, Александровац је имао преко 800 домова, 100 телевизора а скоро свака кућа радио пријемник.
Чујност радио станице је била у пречнику више од 100 км. На жалост, због теничких услова и новца који је био потребан за легализацију, њен рад је био кратког временског даха.


Сећања
Дарко Рашковић
00:00
Редакција Радио Александровца из 1967. године
Коментари
There are no reviews yet.
0
0
0
0
0

Време
Nazad na sadržaj