Културне вести - aleksandrovac požarevački

ЛЕКСАНДРОВАЦ
ПОЖАРЕВАЧКИ
А
Idi na sadržaj
Култура
ПОД МИЛЕНИНОМ ДИРИГЕНТСКОМ УПРАВОМ
Док умиљати гласови дечијег хора "Растко", звонко одзвањају Храмом Светог Саве на Врачару, вођени сигурном диригентском руком Милене Антовић Живадиновић, истовремено неких стотинак километара јужније, пратећи програм уживо путем тв екрана, мештане једног места испуњава осећај радости и поноса. Милена је "наше дете".
МАРИЈА МИТРОВИЋ, КЊИЖЕВНИЦА
Списатељица Mирјана Митровић, тренутно спада у ред најзначајнијих српских романописаца. У њеној биографији стоји да је рођена 14. јануара 1961. године у Пожаревцу. А, даје завршила енглески језик и књижевност на Филолошком факултету у Београду. Где и живи.
ДОБРИЛА ЋИРКОВИЋ У СЕРИЈИ "ДРИМ ТИМ"
Један од ликова, који се појављују у недавно емитованој ТВ серији "Дрим Тим", тумачи Добрила Ћирковић. Овај серијал снимљен по истинитом лику Илије Ике Срдића, фудбалског заљубљеника са Булбудера, маестрално тумачи Лазар Ристовски.
ПИЈАНИСТКИЊА ДАРИНКА ПАУНОВИЋ
Познаваоци уметности склони су тврдњи да у уметничком смислу дух једне нације не постоји, већ да је реч о суми талентованих и немирних духова појединаца. Ако пођсмо од те предподставке, онда је Даринка Пауновић свакако једна од тих.
Време
СТРИП "ДОБРОДОШЛИ НА КОСОВО"
У оквиру Дана српске културе у Италији у организацији Савеза Срба у Италији и покровитељством Генералних конзулата Србије у Милану и Трсту, почетком јула месеца у Милану, Вићенци и Трсту, одржане су и одржаће се промоције стрипа на италијанском језику, под насловом "Benvenuti in Kosovo" (“Добродошли на Косово”).
Nazad na sadržaj